Molten

Med ett världsomspännande nätverk av mer än 80 länder levererar Molten ett brett utbud av bollar och tillbehör. Från matchbollar för elitnivå till träning- och rekreationsprodukter för klubbar, skolor och ungdomsorganisationer.

Genom att kombinera innovativ teknik och överlägset hantverk är Molten engagerade i att hjälpa idrottare att maximera sin prestation och samtidigt ena den globala idrottsgemenskapen. För att förverkliga ”the real game” strävar Molten kontinuerligt efter att tillhandahålla den perfekta bollen. 

Molten x FIBA

Molten har sedan 1982 levererat basketbollar av toppkvalitet till olympiska spel, världsmästerskap och övriga FIBA sanktionerade turneringar.

Molten x UEFA

Molten levererar den officiella matchbollen till UEFA Europa League samt UEFA Conference League.

Molten x IHF

Sedan 2014 levererar Molten den officiella handbollen för OS och VM till IHF. Bollarna används även av många nationella ligor, förbund och kontinentala organisationer runt om i världen.

BASKET

FIBA OFFICIAL GAME BALL

I över tre decennier har Molten vart global sponsor till FIBA. Som officiell matchbollspartner har vi levererat bollar till samtliga FIBA sanktionerade matcher och turneringar såsom EM, VM och OS.

Med ett kompromisslöst engagemang för kvalitet är Molten dedikerade till att ligga i framkant inom teknisk innovation med målet att tillhandahålla produkter av högsta kvalitet.

FOTBOLL

WE ARE ALL ON THE WAY

Sedan två säsonger tillbaka är Molten den officiella leverantören av fotbollar till UEFA Europa League. Officiell matchboll till UEFA Europa League

HANDBOLL

OFFICIAL IHF PARTNER

Sedan 2014 levererar Molten den officiella handbollen till Internationella handbollsförbundet (IHF). Som officiell partner tillhandahåller Molten den officiella bollen för världsmästerskap, olympiska spel och andra turneringar som organiseras och sanktioneras av IHF.

VOLLEYBOLL

FLISTATEC

Molten tillverkar Volleybollar i världsklass av bästa ytmaterial och blåsa. Toppmodellen M5000 är FIVB godkänd.

ACENTEC® teknologi

Föreställ dig en boll som är 2,2 gånger mer benägen att hamna där spelaren siktar, varje tillslag. Det betyder en överlägsen bollkontroll för att ge en precision i varje fas av spelet. En boll med bara en femtedel av vattenabsorptionsförmågan som hos en konventionell boll, vilket säkerställer hög prestanda som inte påverkas av väderförhållanden.

ACENTEC®, producerad från den senaste banbrytande automatiserade produktionslinjen, möjliggör ett resultat i form av jämnare yta vilket ger en konstant känsla av bollen.

X-serien kombinerar Moltens ”Advanced Basketball Technology” med subtila modifieringar för att ge ännu mer funktionalitet för elitidrottare över hela världen.
Den klassiska 12-panel GUIGIARO-designen förblir i sitt ursprung medan förändringarna som har inkluderats är en enhetlig ytstruktur och en ökning av färgkontrasten. Genom att integrera tradition med innovation ger Molten X-serie maximalt grepp och kontroll, konsistens i kontakt och ökad synlighet.

FLISTATEC® har revolutionerande förändrat det konventionella begreppet av en volleyboll och skapat ett spel som är mer spännande än någonsin.

Synligheten har förbättrats genom att placera tre strömlinjeformade paneler på varje sida av bollen, i en kombination med Moltens ursprungliga färgmönster.
Den vita färgen kan lätt identifieras i alla typer av miljöer, men när du lägger till en kombination av röd och grön färg till den strömlinjeformade paneldesignen skapas en visuellt jämnare roterande rörelse.

Denna ursprungliga design representerar lågan i bokstaven ”O” i ordet Molten, som symboliserar passion för spelet.

Mer om Molten

Molten Co. är ett japanskt företag grundat 1958. Företaget har tre verksamhetsgrenar, förutom sportutrustning tillverkas även bildelar och hälsovårdsprodukter. Molten har idag en stark ställning som bolltillverkare och är ett av de ledande varumärkena inom basket, handboll, fotboll och volleyboll. Företaget har cirka 5 000 anställda och 8 fabriker i Thailand, Vietnam, Kina och México som bara tillverkar Moltens egna bollar.

Molten har sedan 1982 levererat basketbollar av toppkvalitet till olympiska spel, världsmästerskap övriga FIBA sanktionerade turneringar. Sedan 2014 levererar Molten den officiella handbollen för OS och VM till IHF. Bollarna används även av många nationella ligor, förbund och kontinentala organisationer runt om i världen. Sedan två säsonger tillbaka är Molten även den officiella leverantören av fotbollar till UEFA Europa League.